Menu

Marleen Achten en pianist Daan van den Hurk brengen een zeer gevarieerd muzikaal programma, waarin u zich geen moment zal vervelen. Jazzy songs met uitstapjes naar andere genres, zoals Franse chansons, Spaans- en Nederlandstalig repertoire.

Daan van den Hurk
Daan van den Hurk (1987) is pianist en componist. Hij studeerde in 2011 cum laude jazz piano en klassiek piano af aan het Utrechts Conservatorium waarna hij verder studeerde voor zijn Master in klassiek piano (in het excellente programma) en klassiek compositie. Voor beide richtingen is hij in het voorjaar van 2014 afgestudeerd. Daan is actief als componist in een frisse hedendaagse stijl en als pianist speelt hij concerten als begeleider en solist in verschillende stijlen.

 

Recensie januari 2014

"Op 25 januari 2014 traden de zangeres Marleen Achten en pianist Daan van den Hurk voor de leden van Kunst in de Kamer van de regio Zuid-Limburg in kasteel Geulle op. Op het programma stonden jazz-, Franse en Spaanse chansons, die werden afgewisseld met piano solo’s. De avond werd een geweldig succes voor dit toch wel verwende publiek. Met name werd de mooie, soepele stem van Marleen geroemd en het prachtige begeleidingsspel van Daan. Vooral de prachtige Spaanse chansons ontroerde ons. Bovendien bleek Daan een uitzonderlijk pianistisch talent te zijn, die met evenveel gemak jazz speelde als klassiek. Dit laatste bleek uit zijn vertolking van een eigen compositie en Liszt’s Aux cypres de la Villa d’Este, uit de Années de Pelerinage (3e boek). Kortom een prachtige avond, met twee topmusici, die de weg naar de grote podia alleszins verdienen. Wij zullen ze zeker nog eens terugvragen."

Dr. Hans Keizer, voorzitter

  •