Menu

Biografie

Zangeres Marleen Achten is in 1998 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. Zij kreeg les van o.a. Coco York en Alberto ter Doest en volgde masterclasses o.l.v. Jerry van Rooyen, Deborah Brown, Dee Daniels, Willem Nijholt en Gerrie van der Klei. Tussentijds studeerde zij aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst (Graz, Oostenrijk) en volgde lessen van internationale jazzmusici, waaronder Marc Murphy.

Tijdens en na haar conservatoriumopleiding nam zij deel aan diverse projecten, waaronder: Operaspektakel 'Nabucco' in Ahoy en speelde zij hoofdrollen in de musicalshows 'Go Sarah Go' en 'Cinemania'. Tevens vertolkte zij songs uit de opera 'Carmen' in een samenwerkingsverband met Henk Poort.

Momenteel verzorgt zij diverse optredens in opdracht of freelance, waaronder, projecten met diverse orkesten, zang tijdens huwelijksvoltrekkingen, huiskamerconcerten, wijnproeverijen, vaartochten en andere feestelijke aangelegenheden.

Door de combinatie van muzikale nieuwsgierigheid en haar buigzame stem beweegt zij zich in diverse stijlen, zoals jazz, blues, pop en theatrale songs. Het is de puurheid en het gevoel, voortvloeiend uit de vertolking van een lied, waar zij 100% voor gaat.